Ervaringen van deelnemers

Je leest hier ervaringen van professionals (in het groen) en moeders (in het zwart) die individueel door mij gecoacht zijn, of die hebben deelgenomen aan een van de  groepstrainingen van Samen Eigen-Wijs. Op de pagina ‘In de media’ lees je ook hoe het opvoedmagazine ‘J/M voor ouders’ ons aanbod heeft ervaren.

Tischa Neve Groot & Klein
(Kinderpsycholoog, opvoedkundige en speltherapeut)
 “Echt intensief bezig zijn met dat wat mijn kind me spiegelt en met mijn eigen emoties daarbij, heeft me (ondanks dat het mijn vak is) weer heel veel mooie inzichten opgeleverd. Ik raad het eigenlijk elke ouder aan. Omdat het een heerlijk moment voor jezelf is, je er heerlijk zen van wordt en naar huis gaat met echt nieuwe inzichten en handvatten. Als je een zelfbewuste ouder wil zijn en patronen wil doorbreken, dan is dit wat je jezelf en je kind maar eens cadeau moet doen!

Als een warm bad voelde het toen ik met een groepje andere moeders het prachtige huis in Bergen aan Zee binnenging voor een paar dagen training ‘Zelfbewust Opvoeden’. Zo’n stijlvol, warm en fijn huis. Bij Danielle en Sandra voelde ik me gelijk op mijn gemak.
Wat heb ik genoten van de goede zorgen, de heldere inzichten en bijzondere oefeningen en coachingsmomenten. En ook van de uitwaaimomenten op het strand, het heerlijke eten en samenzijn en samen delen en lachen met andere moeders.” – Tischa –

“Een waardevolle ontmoeting met Samen Eigenwijs:  Met (slechts) een drietal individuele gesprekken (kindertolk consulten) heb ik inzicht gekregen  in mijn reactiepatronen. Ik had dit vooraf niet voor mogelijk gehouden maar wilde het uit nieuwsgierigheid toch aangaan.  Door de zeer plezierige en respectvolle werkwijze (het ‘spiegelen’) van de coach kon, op een zeer krachtige manier, een vertaling gemaakt worden van mijn reactiepatronen en mijn mechanismes die ik hanteer in het leven. Niet alleen een vertaling van mijn patronen naar mijn kinderen maar ook binnen mijn omgeving. Vanuit dit inzicht is het voor mij mogelijk geworden om mijn kinderen anders te benaderen eigenlijk vanuit een vernieuwd perspectief. Natuurlijk loopt niet alles gelijk vlekkeloos maar wat ik heb meegekregen zal ik positief kunnen gebruiken. Dat geeft mij vertrouwen. Ik kan iedereen aanraden die een opvoedkundige vraag heeft een aantal sessies aan te gaan om zodoende meer inzicht te krijgen in jouw eigen (vastgeroeste) patronen en handelswijze.  Met name door dit inzicht ben ik liefdevoller naar mijn kinderen.” – Moeder van drie kinderen (waarvan een met ADHD)”

“Zóóóóóó veel effectiever dan opvoedtips uitwisselen tijdens een etentje met vriendinnen. Dit geeft ècht diepgang en zelfinzicht. Hier heb ik minstens 18 jaar plezier van!” – Moeder van drie jonge kinderen –

“Confronterend, heftig, emotioneel maar ook zeer verruimend en verhelderend.” -Moeder van dochter van 3 jaar.

(Opvoeddeskundige,  How2Talk2Kids-trainer en auteur van ‘Temperamentvolle kinderen’)

“Wat een mooi weekend heb ik bij jullie gehad. Het was fijn om weer eens echt de tijd en rust te nemen om stil te staan bij mijn rol als moeder en al helemaal om dit te kunnen delen met vriendinnen. Jullie opdrachten en oefeningen hielpen om echt de diepte in te gaan. Ik was onder de indruk van jullie zorgvuldige voorbereiding. Jullie waren in staat om heel snel verbanden te leggen tijdens de gesprekken waardoor deze tot nog meer inzicht leidden. 
Ondanks het feit dat ik al heel veel gedaan heb op het gebied van bewustzijnsontwikkeling, heb ik toch nog nieuwe dingen mogen leren. Daarnaast was het gewoon heerlijk om zo in de watten te worden gelegd. De locatie is schitterend en jullie gastvrijheid geweldig. Ik kwam, ondanks dat we ook hard ‚gewerkt’ hadden, helemaal opgeladen thuis. Dit gun ik iedere ouder. ” – Eva-

“Door deze workshop ben ik bewuster naar mijn kinderen gaan kijken, door af en toe een andere bril op te zetten. En ook door in de spiegel te kijken.  Deze workshop heeft veel met me gedaan. Ik raad dit iedereen aan. Even geen moeder, maar me-time!” – Moeder van twee dochters –

“Diep, mooi, moeilijk soms, maar erg verrijkend en sterkend. Heel knap hoe Daniëlle en Sandra in relatief weinig tijd tot de kern weten te komen van ieders persoonlijke uitdaging met krachtige oefeningen en treffende vragen. Hartelijk dank voor al het nieuwe inzicht en aan de andere meiden voor het openlijk delen (en herkennen) van ouderschapsissues!” – Moeder van een peuter en een baby –

“Bedankt voor de bijzondere training! Het heeft echt mijn ogen geopend. Ik kwam om naar mijn dochter te kijken, maar zag in de spiegel ineens mijzelf. Ik besefte me dat mijn dochter mijn dwingende sturen helemaal niet nodig heeft. Ik probeer nu veel meer haar te volgen, haar ruimte te geven en we hebben in ieder geval veel meer plezier samen. En het huppelende, blije, vrije meisje is weer helemaal terug. Ook ik mijn eigen leven geeft het lucht. Ik probeer elke dag een moment ‘te spelen’, iets te doen dat geen enkel groter doel na streeft dan dat ik het leuk vind. Het is het begin. Ik ben benieuwd wat er verder nog uit voort komt.” -Moeder van een dochter van 7-

Rianne van Essen  (oprichtster Gezinnig.nl)
“Je kunt boeken lezen over positief opvoeden, je kunt er voor kiezen een goed-genoeg moeder te zijn, je kunt onze webshop leegkopen. Allemaal behulpzaam om je gezin lekker te laten draaien. De workshop van Danielle en Sandra gaat een stap dieper. Inzicht krijgen in waarom je soms bijna ontploft of waarom er iets blijft knagen is goud waard. Daarbij was het heerlijk vertoeven in de strandvilla, dank dames!” – Rianne-

“In de workshop heb ik als eerste stap mijn eigen knelpunten onder ogen gezien en daar vrede mee gekregen. De positieve invloed die dit uiteindelijk heeft op mijn kinderen en op mijn beleving van het moederschap is groter dan verwacht en ik ben blij dat ik dit, nu ze nog zo jong zijn, op tijd heb kunnen ondervangen. Ik ben me nu veel meer bewust van de band tussen mij en mijn kinderen.” -Moeder van drie kinderen waarvan een baby –

“Heel erg bedankt voor de fijne en bijzondere workshop  Bewust Ouderschap. Het heeft me veel meer inzicht in mezelf in de relatie tot mijn kinderen gegeven.” – Moeder van drie jonge kinderen –

“De workshop heeft me enorm aan het denken gezet en soms was die confrontatie best verrassend of moeilijk maar uiteindelijk heb ik geleerd dit naar een positieve houding en aanpak te keren die voor mij en mijn kinderen echt passend is en daarom werkt. Hierdoor sta ik nu dichter bij de kinderen en begrijp ik ze beter.” – Moeder van drie kinderen –

Elsbeth Teeling, (Club van Relaxte Moeders, (tekst)schrijver en trainer)

Het was heerlijk om anderhalve dag uit de dagelijkse hectiek eens goed de tijd te nemen voor mezelf en dat wat me drijft of juist tegenhoudt. Dat we in zo’n heerlijke omgeving zaten met een groep fijne mensen droeg er zeker aan bij dat ik na een redelijk intensieve workshop toch vol energie weer naar huis ging.
Ik vond het fijn om eens met een andere bril naar mezelf te kijken en naar het gedrag van mijn kinderen met behulp van de inzichten en visie van Danielle en Sandra. Dank voor een weekend aandacht, inzicht, energie, rust, gezelligheid, lekker eten.” – Elsbeth-

“In de oefening op de laatste dag heb ik een ‘affirmatie’ voor mezelf geformuleerd. Dit is hoe ik in het leven wil staan en geeft tegelijk handvatten hoe dat te doen. Elke dag ben ik me er even bewust van en focus ik dus op wat ik belangrijk vind. Dat werkt onbewust door, want vaak concludeer ik aan het einde van de dag dat het me – soms in kleine gebeurtenissen, soms in grotere uitdagingen – gelukt is :-)” – Moeder van twee jonge kinderen (enkele maanden na de training) –

“Voor de zomer had ik een noodkreet… ik wist niet meer wat ik met mijn 8-jarige dochter moest. Zij was brutaal, druk, schreeuwde, maakte ruzie met mij.  Ik zat met mijn handen in mijn haar. Ik was letterlijk en figuurlijk gebroken…  Ik heb aan de Proeftuin van Samen Eigen-Wijs mogen deelnemen en mijn ogen werden geopend. Al na de eerste dag werd duidelijk dat mijn dochter Mini-Me was, mijn spiegelbeeld. Best confronterend, vond ik zelf. Maar dan… vallen puzzelstukjes op zijn plaats. Nu, na afloop van de Proeftuin is de puzzel compleet. Ik ben ik! En ik hou van mezelf!”  – Moeder van twee dochters –

“Ik besef me nu dat de kinderen  zich spiegelen aan mij en dat daarom mijn kinderen ook als een spiegel zijn voor mij.” – Moeder van twee zoons en een dochter –

“Sandra en Danielle, dank jullie wel voor deze geweldige ervaring!” – Moeder van twee kinderen –

“Ik wil jullie nogmaals bedanken voor die fijne dag. Ik vond het een heel prettige sfeer. Jullie training sluit heel goed aan op mijn eigen beeld van opvoeden: Mijn zoon is mijn spiegel. Hij biedt mij bepaalde uitdagingen waarmee ik met en voor mezelf aan de slag mag. Ik herken zoveel van mezelf in hem. En ik heb gemerkt dat ik, door aan mezelf te werken, hem beter tot steun kan zijn in zijn eigen ontwikkeling.” – Moeder van een zoon en in verwachting van de tweede zoon-

“Ik wil je danken voor de ondersteuning, ik/ wij hebben er veel aan. Afgelopen week ben ik zelfs twee keer in de avond van huis weg gegaan 🙂 Je kan mijn inziens zeer goed luisteren en helder terugkoppelen wat er speelt, zeer waardevol. Dankjewel. Groetjes en zeker tot in de toekomst!” – Moeder van 1 dochter.

Wat betreft mijzelf, ik ben nog lang niet uitgeleerd, maar wat betreft mijn problemen met mijn zoon, was het heel fijn dat ik jou had om door de lastige scheidingsperiode heen te komen.
En, heb je mij echt goed bewust gemaakt van dat schreeuwende kind IN MIJ en hoe daar naar te luisteren en ermee om te gaan. Ik pluk daar nu met mijn zoon maar, ook met mijn partner echt de vruchten van.” – Moeder van twee tieners.

2 gedachten over “Ervaringen van deelnemers

  1. Moeder van 3 meiden

    Wat een verhelderende sessies. Door mij bewust te worden van de herkomst van mijn reacties kan ik nu precies de vinger op de zere plek leggen. En echt, na 3 sessies (eigenlijk al na 2) zie je verschil in de verhoudingen tussen moeder en kind. Een aanrader voor opvoeders die even niet meer weten hoe ze op de juiste manier kunnen communiceren met hun kind.

  2. Janine Koolhaas

    Nog steeds vol van een fantastisch weekend in Bergen aan zee…”een weekend vol inzicht en uitzicht” <3…inzicht in mezelf,mijn heden en verleden..uitzicht op een hierdoor mooiere toekomst samen met mijn lieve kinderen lieve partner. Dank jullie wel Danielle en Sandra voor deze verrijking van mijn leven!

Reacties zijn gesloten.